Zöldségfélék

Veteményeskert

Fekete ribizlibor

Hozzávalók:
2 kg fekete ribizli
1/2 kg piros ribizli
3+2 l víz
1,5+1,5 kg cukor

Elkészítése: A gyümölcsöket alaposan megmosunk, és összezúzzuk. Ráöntjük a 3 l vizet, belekeverünk 1,5 kg cukrot, és letakarva 4-5 napig állni hagyjuk. (A lényeg, hogy már pezsegjen.) Leszűrjük, kipréseljük, a sűrűjét 2 liter vízzel elkeverjük, addig várunk, míg ez is megpezsdül, majd kipréseljük, a többihez adjuk. Hozzákeverjük a maradék cukrot, nagy üvegbe öntjük, kotyogóval ledugaszoljuk, és az edényt langyos helyre állítjuk. Két-három hét múlva (vagy ha a forrás tovább tart akkor) tiszta demizsonba átfejtjük. Legvégül cirka 2 hónap múlva, amikor teljesen letisztult a borunk, óvatosan lefejtjük és palackozzuk.

Nem sokban tér el a pirostól, de ennyi is döntő. Ez testesebb, aromásabb. Kevesen kóstolják meg, de aki megtette, inkább már ezt inná. Vigyázni kell vele, mert ha valamire rácsöppent, cseszhetjük, mert rendkívül erős festőképességű a leve. A másik ok amiért vigyázni kell vele, mert becsapós. Az ember azt hinné, nem erősebb a szörpöknél, aztán jön a meglepi.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 20
Heti: 104
Havi: 918
Össz.: 265 071

Látogatottság növelés
Oldal: Feketeribizli bor
Zöldségfélék - © 2008 - 2024 - vetemeny.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »